Novi rekorder
0

Muzičar za 24 sata održao osam koncerata u osam zemalja

Sarajevo-x.com
Njemački muzičar Vicente Patiz odlučan u namjeri da obori svjetski rekord, u samo 24 sata održao je osam koncerata u osam različitih zemalja svijeta.

Tridesetčetverogodišnji muzičar, svoj novi CD u subotu je najprije promovisao u Oberhausenu u Njemačkoj, a čim je završio krenuo je dalje.

Za ljubitelje mediteranske muzike svirao je u Belgiji, Holandiji, Luxembourgu, Francuskoj, Švicarskoj, Liechtensteinu, a 24-satnu turneju je završio u Austriji u nedjelju.

Iako koncerti njemačkog muzičara nisu bili baš posjećeni, naime svirao je pred 20 do 100 ljudi, on je ipak uspio u svom naumu. U osam država održao je 90-minutni koncert, a zatim se vratio u rodnu Njemačku.

"Koncerti nisu bili mnogo posjećeni. Nije jednostavno natjerati Švicarce da u nedjelju ujutro dođu na koncert. Malo sam umoran, ali sam veoma ponosan", kazao je muzičar, koji se nada da će njegov rekord biti ubilježen u Guinnessovu knjigu rekoda, piše "Telegraph".

Inače, trenutni rekorder je Jeff Aug, čovjek koji je u martu 2009. godine održao šest koncerata u šest zemalja svijeta u roku 24 sata.