Možete li povjerovati da ovo nisu fotografije?

Klix.ba
30.1.2013. u 20:44
186
13
Možete li povjerovati da ovo nisu fotografije?
186
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9 Kelvin Okafur
Kelvin Okafur, mladi umjetnik iz Tottenhama, oduševljava svijet crtežima urađenim olovkom, koji su toliko realistični da je teško povjerovati da nije riječ o fotografijama.
Posljednji u nizu njegovih impresivnih radova jeste serija crteža na kojima je naslikao slavne osobe kao što su Beyonce, Amy Winehouse, princeza Diana, Rihanna, Majka Tereza i druge.

Okafur je već dobio veliki broj nagrada, a njegova djela su neizbježna na većini izložbi širom Velike Britanije. Za svako djelo mu treba od 80 do 100 sati rada. Stvara u crno-bijeloj tehnici koristeći grafitne olovke, ugljen i sive pastelne boje.

Priznaje da je opsjednut preciznošću. "Želim da moji crteži potaknu emocionalnu reakciju, da posmatrači imaju osjećaj kao da gledaju u stvarni predmet", kazao je Okafur, piše Daily Mail.

Olovku opisuje kao "skromni instrument", ali ističe da ga to i najviše privlači. "Uvijek sam bio kreativan, a nakon što sam shvatio šta se sve može uraditi olovkom, zaljubio sam se u nju. Zadivljen sam kako se samo jednom bojom može stvoriti tako mnogo tonova i tekstura", kazao je ovaj talentovani umjetnik.

Prije nego što počne nešto crtati, Okafur nekoliko dana analizira fotografije fokusirajući se posebno na oči.

Njegova djela prodaju se u prosjeku za 10.000 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: