Coca-Cola ga angažovala
0

Fotograf uz pomoć optičke iluzije pravi neobične mini portrete

Klix.ba
Kanađanin Joel Robinson odlučio je svoj hobi pretvoriti u biznis koji mu je donio popriličnu zaradu. Naime, 27-godišnjak stvara neobične fotografije koristeći optičku iluziju kako bi se smanjio što je više moguće.

Inspiriran radovima fotografa Voguea Tima Walkera, Robinson je počeo snimati fotografije iz zabave, ali je njegov uspon ka vrhu počeo kada je Coca-Cola primijetila njegove radove i počela ga angažirati.

Multinacionalna kompanija otkrila je Joela nakon što se fotografirao ispred naizgled gigantske Coca-Coline boce, a fotografiju postavio na Flickru. Nakon toga su mu se čelnici kompanije javili i pitali ga želi li sarađivati.

"Zamolili su me da im dozvolim da moje fotografije podijele na Twitteru. Mjesec dana poslije toga dali su mi popis različitih riječi i moj zadatak bio je stvoriti fotografiju za svaku od njih. Do sada sam ih napravio 30, a žele da radim jednu svake druge sedmice", kazao je Robinson, piše Daily Mail.

I tako se Joelov hobi pretvorio u biznis, no iako dobro zarađuje od snimanja neobičnih fotografija, još uvijek nije napustio svoj posao u srednjoj školi, gdje radi sa djecom sa posebnim potrebama.

Robinson se nikada nije profesionalno obučavao za fotografiranje, ali je oduvijek voliko slikanje i crtanje. Njegovi omiljeni fotografi su Annie Liebowitz, Tim Walker i Rodney Smith.