Dolazak mubarek mjeseca
1.5k

Mostar ukrašen i osvijetljen hiljadama lampica, sutra na Starom mostu ramazanska animacija

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Mostar je večeras, uprkos kišnom vremenu, u posebnoj atmosferi povodom ramazana ukrašen hiljadama ukrasnih lampica u sklopu manifestacije "Ramazan u Mostaru" koja treću godinu zaredom u posebnom ambijentu okuplja brojne građana i turiste.
Ulica Braće Fejića, Mala Tepa, Kujundžiluk i dijelovi Starog grada ukrašeni i osvijetljeni hiljadama lampica stvaraju poseban ambijent koji je i večeras uprkos kišnom vremenu mamac za brojne posjetioce te će bez sumnje tokom ramazana u večernjim satima biti magnet za brojne građane i turiste Mostara.

Posebna atmosfera u staroj gradskoj jezgri očekuje se sutra 10. marta, uoči prvog dana mubarek mjeseca ramazana, od 20:30 do 22 sata na Starom mostu, kad je najavljena projekcija tematske videoanimacije povodom ulaska u mjesec ramazan.

Organizatori su pozvali građane i posjetioce grada da se pridruže u navedenom terminu na platou ispod Starog mosta kako bi zajedno uživali u prelijepom prizoru, koji se do sada nije mogao vidjeti u Mostaru.

Ističu da će tako, jedinstvenim prizorima pokretne animacije sa motivima svojstvenim Ramazanu i Mostaru na dostojanstven, lijep i zanimljiv način najaviti mjesec ramazana.

"U posebnom arhitektonskom okruženju, ispod spomenika kulture i mira, zajedno ćemo obilježiti radost dolaska ramazana i kulturne baštine i vrijednosti koje su imanentne Mostaru", navode organizatori.

Ističu da će ulica Braće Fejića, Mala Tepa, Kujundžiluk i dijelovi Starog grada sa početkom Ramazana ove godine biti posebno osvijetljene u čast mjeseca ramazana i bit će lijep ambijent za sve naše građane i posjetioce za večernje šetnje i aktivnosti.

"Zadovoljstvo nam je najaviti bogat program manifestacije u Mostaru, čije predstavljanje možete pratiti na društvenim mrežama i elektronskim medijima, te koristimo priliku da pozovemo građane Mostara i posjetioce našem gradu da uživaju i oplemenjuju se sadržajima koje smo spremili", poručio je Organizacioni tim manifestacije Ramazan u Mostaru 2024.