|

Mohammed najpopularnije ime u Berlinu u 2018. godini

Mohammed najpopularnije ime u Berlinu u 2018. godini
1.190
Klix.ba
3.5.2019. u 13:07
162
komentara
1,1k

dijeljenja
Mohammed najpopularnije ime u Berlinu u 2018. godini Ilustracija: Shutterstock
Mohammed je bilo najpopularnije ime za novorođene dječake u Berlinu prošle godine, javlja Daily Mail pozivajući se na njemački Bild.
Udruženje za njemački jezik otkrilo je da se ime Mohammed nalazi među deset najpopularnijih imena u čak šest njemačkih saveznih pokrajina.

Pored popularnosti u Berlinu, ovo ime arapskog porijekla našlo se na vrhu liste i u Hamburgu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Saarlandu i Hesenu. Kada je riječ o Njemačkoj u cijelini, ime Mohammed našlo se na 24. na poziciji.

Naime, Mohammed je ime koje je u Berlinu skočilo sa šestog na prvo mjesto kao najpopularnije ime za dječake te se smjestilo ispred Luja i Emila, a upravna direktorica prethodno spomenutog udruženja Andrea Ewels je ranije rekla da se porast popularnosti ovog imena može povezati s talasom imigracije.

Ewels je prošle godine također rekla da bi ovo ime moglo ući u top deset najpopularnijih imena za bebe u zemlji do 2021. ili 2022. godine.

Podsjećamo da je više od milion migranata s Bliskog Istoka i iz Sjeverne Afrike ušlo u Njemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine.
Prijavi grešku


Komentari (162)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...