{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Modern Wilderness": Fotografije životinja zatvorenih radi zaštite

3.7.2013. u 17:15
0
2
"Modern Wilderness": Fotografije životinja zatvorenih radi zaštite
0
Fotograf Daniel Zakharov snimio je sumorni serijal fotografija životinja kako bi istakao ironiju njihovog zatvaranja radi zaštite i života u urbanom okruženju.
Zakharov tvrdi da njegova namjera nije bila da brigu o ovim životinjama prikaže u negativnom svjetlu, već da ukaže na moralne probleme zatvaranja divljih životinja radi javne zabave, od kojih bi, s druge strane, mnoge izumrle da se zoološki vrtovi nisu pobrinuli za njih.

"Važno je da ljudi shvate da ovaj serijal fotografija nije kritika zooloških vrtova i loše okoline u njima. To bi bilo prelagano, a ovdje je u pitanju mnogo dublja priča. Zoološki vrtovi danas rastu, budući da se prirodno stanište životinja neprestano smanjuje. Mnogi zoo vrtovi koje vidite na fotografijama čine mnogo za spas životinjskih vrsta i stalno nadograđuju staništa. Koliko bi gorila ili tigrova danas postojalo da nije zoo vrtova? Pitanje je kako mi tretiramo našu okolinu i šta možemo učiniti da je poboljšamo. Tu su dvije strane novčića. Meni je bilo zanimljivo da prikažem divlje životinje u urbanom okruženju", objasnio je Zakharov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: