Zanimljivosti
409

Mlade žene bi radije imale veće grudi nego IQ

Klix.ba
Novo istraživanje je pokazalo da bi polovina djevojaka dobi između 18 i 25 godina radije imale veće grudi nego bile inteligentne, a trećina je rekla da bi odmah zamijenile svoj IQ za veće grudi.

Eksperti smatraju da su za ovakve rezultate krivi opsjednutost poznatim ličnostima i sve raširenije tržište plastične hirurgije.

Rezultat istraživanja, koje je šokiralo sve grupe za zaštitu žena, je također pokazao i da 75 posto ispitanih vjeruje da bi zbog većih grudi bile sretnije. Skoro 60 posto ispitanih je vjerovalo da bi zbog većih grudi bile privlačnije muškarcima, prenosi The Times of India.

"Žene su sada pod velikim pritiskom da se fokusiraju na svoje tijelo. Industrije koje se fokusiraju na izgled žena cvjetaju, a to znači da se žene od najmlađih dana uče da je izgled bitan, bez obzira na to šta rade. Posljedice toga su poremećaji u prehrani i ekstremne mjere, kao što je plastična hirurgija", kazala je Kat Banyard iz grupe UK Feminista.

Osim većih grudi, oko 40 posto ispitanih djevojaka je reklo da bi radije imale mršaviju figuru nego visok IQ, jer bi se zbog toga osjećale sigurnije.

Skoro polovina ispitanih je rekla da vjeruje da lijepo tijelo može pomoći ženi u karijeri, a 80 posto je izjavilo da ih ljudi mnogo češće procjenjuju prema njihovoj ljepoti, a ne prema inteligenciji.

Vezani članci