Komentari (184)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sivilo, sivilo, tuga, jad. Ko Alipasino na steroidima.
@dobroje Jeste, sila od grada jeste. Ali i dalje stoji da je siv do bola. Socijalisticki siv. Trebace puno vremena i godina (i para) da neke druge boje zamjene te sumorne boje tog proslog vremena. Nije BG jedini takav, btw. Ali jedan od takvih jeste nazalost.
@BilbordBavarac9 Najmanje 15ak puta. Najmanje! Razlika je u tome sto sam bio i u drugim gradovima svijeta isto toliko, ako ne i vise- za razliku od tebe- pa znam sta valja, a sta ne ;) A to za poturice nemas pojma s kim pricas ;) A mozda to vise tebi lezi svakako.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ja sam rođena u tom sivilu.. Ispred nebodera izgrađenog u klasičnom socijalističkom stilu smo sasvim bezbrižno igrale gume, ganje, žmire, vozali biciklo po izlokanim sporednim ulicama, dogovarali se da se nađemo u parkovima i igramo "između dvije vatre" itd.. itd.. Taj beton je odzvanjao glasovima djece, snagom mladosti i vjerom u sutra.. Doživjela sam makar komadić tog vremena.. Moja sreća.. A u šta današnji klinci vjeruju? U činjenicu da ne smiju ni sami kući poslije škole? Ne zavidim im.
@vlado.nine Nisam htjela tamo da ti odgovaram... Upotrijebila sam riječ egoizam, jer je veoma sebično misliti da je moja kap krvi vrjednija od tvoje ili bilo čije.. a tako se ovdje u Sarajevu govori decenijama. Al' da ne dužim, jer znam da me suštinski shvataš.. Pozdrav za tebe.
Beograd je sila od grada, uvijerio sam se vise puta, ali lijepo moje Sarajevo, puno "boje", radosti(koliko god tesko bilo sad biti radostan), srece i veselja....
HEROIN JE ŠPICOKA
Yugoslavija radi Beograd se gradi.
Betonjare hladne ko grob,to su jaki objekti ali energetska efikasnost 0 bodova
Okrečite Beograd.
Beograd nikada i nije bio lijep grad već atraktivan zbog svoje veličine i mogućnosti! Mnogi od vas su bili u Beču i ovo isto može i tamo da se vidi a proglašen je za najbolji grad za život! Neka budala napisa: "Veliko selo", pa da znaš da to selo broji 2 miliona, RS ima oko 1.35 a FBiH 2.5 miliona pa ti vidi gdje smo mi!
ovo da se vidi u beču? bome slabo jarane. mada meni ovo sivilo ne smeta. bilo bi monotono i ja sve šareno. sve treba dozirati
@edinho234f Meni su draga oba grada pa možda nemam realnu sliku!
https://youtu.be/FLKXSgXNl8w i https://youtu.be/cWsoNv24Syo Dovoljno.
Joj betončine.
nekad beton danas staklo...gdje se god okrenes plavo i zeleno staklo.....meni je neprirodnije zivjeti u staklu nego betonu......
...prave soc-džamije!
Fuuj
Ogledalo vremena...U ovim sivim zgradama živjeli su i radili sivi ljudi koji su nam nametnuli sivu budućnost. Eto odakle 50 nijansi sive!
nekad beton danas staklo...gdje se god okrenes plavo i zeleno staklo.....meni je neprirodnije zivjeti u staklu nego betonu......
Bio je fin zivot u jugi al fasade brate sve sive ko kod druga Kima..
pravilo se dok je cijela juga finansirala
@oktobar7 Glupav narod ne razumije, niti će ikada razumjeti.
koji li ih je arhitekta lupio po ušima i uzeo im pare.....cirkus
@bIackfieIder Sarajevo je do Tita bila prčija nije se mnogo recimo razlikovalo od Banja Luke, Tuzle, Mostara tako da ne govori nista.
Sad će nacionalisti naći temu...