|

Milijarderka ne želi da je djeca naslijede

Milijarderka ne želi da je djeca naslijede
0
F
FENA
15.3.2012. u 09:03
16
komentara
0

dijeljenja
Milijarderka ne želi da je djeca naslijede Gina Rinehart
Upitate li bogate koji im je najveći problem bogatstvo donijelo, obično će pokazati na djecu, piše u srijedu Wall Street Journal na svojoj internetskoj stranici.
Većina današnjih bogataša koji se nisu rodili bogati, a istraživanja pokazuju da je 75 posto takvih, očekuju kao roditelji da njihova djeca prigrle vrijednosti srednje klase, upravo kao oni nekad.

To je plemenit cilj, ali djeca im lete privatnim mlažnjacima, a za 16 im rođendan dobivaju Mercedes pa se roditelji ne bi smjeli čuditi što im djeca nisu razvila istu onakvu radnu etiku kakva njih krasi.

I zato su bogati roditelji današnjice suočeni s velikim problemom: moraju enorman novac ostaviti djeci koja s novcem ne znaju.

Australska milijarderka, vlasnica rudnika Gina Rinehart otvorila je debatu neobičnom sudskom bitkom koja traje u australskom pravnom sistemu. Ukratko, ona je od oca naslijedila bogatstvo, a i njezino troje djece dobilo je udjele u porodičnom nasljedstvu. No, Rinehart isključila ih je iz vlasništva i djeca joj sudski uzvraćaju.

Sudski dokumenti koje su prenijeli australski mediji pokazuju kako ona vjeruje da njezina djeca nisu sposobna upravljati svojim bogatstvom. Nijedno od njih nikad nije radilo neki posao koji im nije dala porodicu.

"Nijedno (od njezine djece) nema nužne kapacitete, vještine, znanja, iskustvo, sposobnost prosudbe niti odgovornost i radnu etiku da upravlja nasljedstvom na način na koji je to potrebno da bi tvrtka, HPPL Group nastavila rasti, tvrdi ona. Djeca su joj "očito nestabilna" da upravljaju te bi i u njihovu "najboljem interesu" bilo da "moraju raditi", naglašava milijarderka.

Rinehart možda ima pravo, ali postavlja se prirodno pitanje, piše WSJ, ko je tu djecu podigao, ko ih je odgajao i ne služi li se ona sada vlastitim roditeljstvom kao argumentom protiv svoje djece.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...