Štedljiva bogatašica
0

Tamara Ecclestone ima milijarde, a po noći isključuje grijanje

Sarajevo-x.com
Tamara Ecclestone
Tamara Ecclestone
Iako će od oca naslijediti tri milijarde funti, niz skupocjenih automobila i kuću koja vrijedi 45 miliona funti, Tamara, kćerka vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea, je veoma štedljiva.

Nekoliko mjeseci nakon što je otac nju i sestru Petru kritikovao za rastrošnost te ih optužio da rasipaju porodično bogatstvo, Tamara tvrdi da se voli cjenkati i da je to osobina koju je naslijedila od svog oca.

"Kada sam bila djevojčica, otac me je poveo da kupim jaknu koju sam mnogo željela. U prodavnici se počeo cjenkati, a ja sam bila veoma posramljena. Kada smo izašli rekla sam mu 'Nalazimo se u luksuznoj prodavnici, a ne na pijaci u Maroku'", ispričala je Tamara u intervjuu za britanski The Mail.

No, kasnije je, kaže Tamara, naučila da je to veoma pametan i dobar potez.

"Svaki automobil koji sam kupila, kupila sam po sniženoj cijeni. Posljednji u nizu sam platila 20 posto manje. Obožavam kada uspijem spustiti cijenu. Ko se ne voli cjenkati?", tvrdi Tamara.

Bogatašica kaže da je toliko opsjednuta štednjom da po noći gasi grijanje i zatvara vodu dok pere zube.

"Dok nisam imala mobitel, roditelje sam zvala sa javnih govornica i uvijek bih čekala da mi aparat izbaci sitniš", kaže Tamara i dodaje da avionske karte kupuje što ranije jer su tada jeftinije.