|

Michelle Obama postala "kraljica" Twittera: Učenici širom SAD-a šalju joj "zahvalnice"

Michelle Obama postala "kraljica" Twittera: Učenici širom SAD-a šalju joj "zahvalnice"
12
Klix.ba
25.11.2014. u 11:46
17
komentara
12

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Prva dama SAD-a Michelle Obama postala je vrlo popularna na Twitteru posljednjih dana nakon što je "pogurala" odluku da se u školama širom ove zemlje prave zdraviji obroci za djecu. Michelle je pozvala sve učenike da podijele fotografije svojih školskih obroka koji i ne djeluju tako ukusno.
Učenici su počeli postavljati fotografije svojih obroka sa hashtagom "ThanksMichelleObama".

Prva dama SAD-a potrošila je mnogo vremena i truda promovirajući zdravije školske obroke. Uspjela je izdejstvovati odluku Ministarstva poljoprivrede SAD-a da donira više voća, povrća i cjelovitih žitarica školama za obroke.

No, učenici očito nisu oduševljeni ovom idejom i rijetko su zadovoljni onim što dobiju na tanjiru.

Srednjoškolac Hunter Whitney iz Wisconsina postavio je fotografiju supe od španske riže i jabuke na tacni.

"Imao sam veoma zdrav ručak danas. Jabuka je zaista začinila misterioznu kašu", tvitao je, a njegov status postao veoma popularan i podijeljen je više od 500 puta.

Ipak, glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede SAD-a kazao je da "mnoge slike ne prikazuju tačno tipični školski ručak".

"Nezavisno istraživanje pokazalo da velika većina američke djece voli zdraviji školski ručak i novi standardi o obrocima pomažu zdravlju djecu. Ne smijemo zaboraviti širu sliku, a to je da je jedna trećina američke djece pretila i zbog toga je Kongres usvojio ove mjere o standardu obroka u školama koji su bazirani na preporukama pedijatara i s podrškom dvije stranke", rečeno je u Ministarstvu.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...