Performans u Welsu
0

Michael Sheen 72 sata glumio Isusa Krista

Sarajevo-x.com
Igranje uloge Isusa Krista bi vjerovatno bio izazov za svakog glumca. Ali, holivudski glumac Michael Sheen je otišao korak dalje glumeći Isusa u svojevrsnom 72-satnom performansu, u kojem je ostao u ulozi sve vrijeme.

Vrhunac predstave dogodio se u nedjelju navečer kada je Sheen "razapet" na križ u prisustvu mnogobrojne publike u njegovom rodnom gradu Port Talbotu, u južnom Welsu.

Predstava je počela na Veliki petak, kada je bradati Sheen izašao iz mora, a prije toga je spavao u planinama. Priča je nastavljena u subotu "Posljednjom večerom", uz pivo i sendvič u društvenom klubu.

U nedjelju navečer, kada se performans bližio kraju, na gradskoj palži se okupilo oko 6.000 ljudi, kako bi uživo gledali "raspeće". Sa vijencem od trnja oko glave i "krvavog" lica Michael Sheen je išao ulicama svog rodnog grada noseći krst na koji će biti "raspet".

Mještani ovog grada su izjavili britanskim medijima kako je ovo najveći događaj koji se desio u njihovom mjestu posljednjih godina.

"Htjeli smo iskoristiti cijeli Port Talbot kao bazu za naš performans i pridobiti što više ljudi da učestvuju u predstavi. Za mene je bila čast da ovo igram u svom rodnom gradu, koji mi mnogo znači i koji mi je pružio toliku podršku", rekao je Sheen.

Glumčev otac Meyrick je izjavio za Daily Mail da njihov grad nikada nije vidio ovako nešto. Za Michaela Sheena ovo je veliki projekat, na kojem je radio gotovo 24 sata dnevno punih 13 sedmica.

Sheenu (42) nije strano da igra poznate osobe, on je glumio i bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira, zatim Davida Frosta, Briana Clougha i Kennetha Williamsa.