"Republikanci imaju moć"
0

Meksički vrač predskazao Obamin poraz

SRNA
Antonio Vazquez (Foto: AFP)
Antonio Vazquez (Foto: AFP)
Meksički samoproglašeni vrač Antonio Vazquez predskazao je da će predsjednik SAD Barack Obama izgubiti na izborima u novembru.

"Osjećam da će Obama da izgubi. Mnogo će ga napadati. Republikanci imaju sav novac u SAD i vrše veliki pritisak na njega da bi počinio greške", rekao je meksički vrač.

Vazquez je najpoznatiji predstavnik tradicionalnog meksičkog vračanja u jugoistočnom gradu Catemac, prenio je BBC.

On se bavi novogodišnjim predskazanjima već 25 godina, sa mješovitim rezultatima. Vazquez je prognozirao da će ove godine od raka oboljeti još dva latinoamerička lidera.

U posljednjih nekoliko godina, od raka su oboljeli argentinska predsjednika Cristina Fernandez, brazilska predsjednica Dilma Rousseff, bivši brazilski lider Luiz Inacio Lula da Silva i paragvajski predsjednik Fernando Lugo.

Veliki vrač predskazao je da će predsjednik Venecuele Hugo Chavez, koji tvrdi da je pobijedio rak, ponovo teško oboljeti. Vazquez, koji "čita" predskazanja iz tarot karata i astrologije, rekao je na konferenciji za novinare u Mexico Cityju da je rak među latinoameričkim liderima rezultat vračanja.

On je dodao da će na Siriju biti izvršena invazija, ali nije precizirao ko će to učiniti.  Vazquez je dodao da će u novoj godini više problema biti sa Sirijom, nego sa Irakom ili Korejom. 
Ovaj meksički vrač prošle godine je predskazao da će euro oslabiti i da će se recesija vratiti u razvijene zemlje, ali je, također, netačno prognozirao da će jedan latinoamerički lider biti ubijen.

 Vazquez je 2008. godine netačno predskazao smrt američke pjevačice Britney Spears.