Zanimljivosti
142

Mama Usaina Bolta: Želim da se smiri i osnuje svoju porodicu

Klix.ba
Usain Bolt i njegova majka Jennifer (Foto: EPA)
Usain Bolt i njegova majka Jennifer (Foto: EPA)
Dok Usain Bolt planira ostvariti trostruki uspjeh na Olimpijadi u Riu, njegova majka ima sasvim druge želje i planove za njegovu budućnost.

"Nadam se da će se smiriti, oženiti i osnovati svoju porodicu", rekla je Jennifer, majka najbržeg čovjeka na svijetu za CNN.

Dodala je i kako joj je Usain sam rekao da postoji mogućnost za takvo nešto.

Na pitanje kakav je osjećaj biti majka najbržeg čovjeka, Jennifer kaže kako je uvijek preplavljena emocijama kada Usain nastupa te kako ponekad i zaplače.

"To su suze radosnice. Zaista je nevjerovatan osjećaj znati da je najbrži čovjek na svijetu tvoj sin. Radimo mnogo toga, dajemo intervjue, idemo na razna mjesta, ljudi nas zaustavljaju na ulici. Zaista je nevjerovatno", dodaje Boltova majka.

Nekada je i Bolt plakao od nervoze pred nastupa, a njegova mama prisjetila se dna kada je trebao nastupati na Svjetskom juniorskom prvenstvu na Jamajci 2002. godine.

"Razgovarala sam s njim i tada je prestao plakati. Razmišljao je neko vrijeme, a onda rekao kako će dati sve od sebe. Rekla sam mu da je Gospodar s njim, a kada je čuo ovacije sa stadiona i publiku kako uzvikuje njegovo ime, to mu je dalo dodatnu snagu i motivisalo ga", govori Jennifer.