Zanimljivosti
35

Maca Matilda je umislila da je pit bull

Klix.ba
Matilda, usvojeno mače, otkako se vratila kući je opsjednuta pit bullovima Lise Revella Morabito. Lisa ima već nekoliko pasa, pa je teško da baš svu pažnju posveti samo njoj.

"Ona pokušava da se brine o Spikeu, što je pomalo smiješno jer je Spike naš jedini mužjak", rekla je Morabito.

Spike ima devet godina. Piglet je gluh, ima osam godina i miješane je rase pit bullova, a spašen je od borbi pasa prije nekih sedam godina i sada je terapijski pas.

Betty WHite, također pit bull, ima sedam godina i dovedena je u BARCS gdje Morabito radi prije skoro dvije godine sa teškim opekotinama, a sada posjećuje škole kao dio humanog edukativnog programa.

Ona je "greška usvajanja", kaže Morebito, a to je naziv za životinje koje planiraju ostati privremeno u azilu, ali ipak ostanu mnogo duže.

Još jedan ljubimac koji je došao i nikada nije otišao je mačka Fiona, koja je stara devet mjeseci. Reed, još jedan mačak, je primljen kao lutalica prije šest godina. I na kraju Bella, stara sedam godina, je francuski buldog i još uvijek je u azilu.

Morabito pojašnjava da je Matildino maženje sa svim drugim životinjama preslatko. Ustaje obično prva ujutro i igra se sa Fionom jer ostali psi spavaju duže.

"Poslijepodne, psi jedu i hodaju po kući, povlače se drijemajući, a Matilda im se pridruži u maženju", opisala je Morabito i dodala da bi najradije zadržala mačku u kući.

Kada bi je dala nekome na usvajanje, to bi morala biti neka porodica u kojoj već žive životinje i koja joj je spremna pružiti mnogo pažnje u sljedećih 15 godina.