Ljubav pomjera granice
441

Lovac na oluje Joey Krastel zaprosio svog dečka dok im se približavao tornado

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Joey Krastel je analitičar rizika za Maryland State Management Agency, meteorolog i lovac na oluje. Prema pisanju NBC News prvi tornado je vidio kada je imao četiri godine i od tada ga interesiraju oluje i vremenske neprilike.

On na svojim vrlo aktivnim Instagram i Twitter profilima redovno objavljuje fotografije oluja. Tokom svog života i karijere, Krastel se nikada nije sklonio od oluje već ide pravo kroz njih.

Protekle sedmice, val ekstremnih vremenskih neprilika i tornada pogodio je Kansas i druge dijelove srednje Amerike. Ovu priliku je iskoristio kako bi pozvao svog dečka Chrisom Scottom da zajedno love oluju.

U trenutku kada se u pozadini pojavio tornado, Krastel se spustio na jedno koljeno i zaprosio svog dečka. Prijatelji koji su pošli s njima da love oluju snimili su ovaj savršeni trenutak.

"Dvije ljubavi mog života", napisao je Krastel i od tada je fotografija podjeljena hiljadama puta.

Nakon što su napravili fotografiju zaljubljeni par i njihovi prijatelji morali su požuriti prema automobilu dok se tornado približavao.

"Pozvao sam prijatelje da se vrate u auto. Bio sam tako emotivan jer je to bilo moje najsretnije mjesto, biti s njim pored oluje", rekao je Krastel.

Krastel je za NBC News izjavio da je trenutak bio savršen.

"Uvijek sam želio da se vjerim za vrijeme lova na oluju. Osjećao sam da je to savršen način za tako bitan korak u životu", kazao je za NBC New Krastel.

Ovaj par spojila je upravo ljubav prema olujama. Scott se također voli oluje, a Krastela je upoznao upravo prateći njegov Instagram profila.