Nije koristio jokere
81

VIDEO / Leonard Mlinarić osvojio milion kuna na kvizu "Sve u 7"

Klix.ba
Leonard Mlinarić iz Belog Manastira u Hrvatskoj prvi je koji je u HRT-ovom kvizu "Sve u 7" uspio doći do posljednjeg pitanja sa svim jokerima. Znao je odgovor i osvojio je milion kuna.

Mlinarić ni na posljednjem pitanju nije koristio jokera. Pokazao je iznimnu hrabrost, ponovio svoju 'mantru': Došao sam bez ičega i mogu otići bez ičega, i prihvatio izazov.

Posljednje pitanje glasilo je: Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od okeana?. Ponuđeni odgovori bili su: Addis Abeba, Astana, Bamako, Kabul, La Paz, Lusaka, N'Djamena, Niamey i Ulan Bator. Leonard se dugo nećkao između Astane i Ulan Batora, glavnog grada Mongolije, da bi na kraju stavio cijeli milion na odgovor 'Astana', glavni grad Kazahstana. Odgovor je bio tačan, a čak se i Tarik toliko razveselio da je ustao i zagrlio novog milionaša, objavio je portal 24sata.hr.

Nakon što je postao milioner Leonard je gotovo zaplakao od sreće.

"Pozdravio bih djecu kojoj predajem i izvinjavam se svima što sam odužio igru, ali znate bila je jedinstvena prilika", poručio je zadovoljno Leonard na kraju kviza.

Leonard je 28-godišnji profesor latinskog jezika i povijesti.