Posao iz snova
75

Kraljica Elizabetha traži voditelja društvenih mreža

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ukoliko pratite kraljevsku porodicu u stopu i obožavate društvene medije, posao iz snova za vas je pred vratima. Buckinghamska palača trenutačno zapošljava upravitelja za digitalne komunikacije koji će biti zadužen za za upravljanje društvenim imidžem kraljice Elizabete II.

Drugim riječima, sami ćete ažurirati kraljičin Instagram i Twitter profil.

"Bez obzira radili se o državnoj posjeti, ceremoniji dodjele nagrada ili neki drugi kraljevski angažman, trebate se pobrinuti da naši digitalni kanali budu zanimljivi i da dopiru do velikog broja ljudi", navodi se u novom opisu posla.

Palača traži kandidate s prethodnim iskustvom u upravljanju internetskim stranicama i koji su također inovativni i kreativni talenti. Osim toga moraju imati dobre vještine pisanja i fotografiranja. Vještine produkcije videozapisa također su vrlo poželjne.

Posao nudi i brojne pogodnosti: 33 dana godišnjeg odmora i besplatan ručak. Posao bi obavljali u Buckinghamskoj palači. Plata koju se nudi je oko 38.000 dolara.

Uz nedavno lansirani Instagram račun za Meghan, vojvotkinju od Sussexa i princa Harryja, popularnost dobija i princ William, a vojvotkinja od Cambridgea će također dobiti svoj kraljevski račun. Međutim sada je i kraljica spremna pojačati vlastite društvene mreže.