Zanimljivosti
526

Klub žena dlakavih nogu: "Nemamo čega da se stidimo, budimo ponosne!"

Klix.ba
(Foto: Tumblr)
Tumblr zajednica ima novi pokret – u pitanju je tzv. <a href="http://hairylegsclub.tumblr.com/">Hairy Legs Club</a>, koji oko sebe okuplja hiljade i hiljade žena koje objavljuju fotografije svojih neobrijanih nogu.

Tumblr okuplja zajednicu žena koje su rekle "ne" brijanju, vosku i depilaciji, te ponosno postavljaju slike svojih dlakavih nogu, čime žele poslati poruku bunta i pobune protiv očekivanih socijalnih normi ljepote.

Žene okupljene na ovom blogu žele poručiti kako ne pristaju na tradicionalne stavove, socijalna očekivanja, te standardne ideale ljepote kada je u pitanju žensko tijelo.

U svojoj uvodnoj poruci, osnivačica bloga, Sarah, poručila je: "Ovaj je blog posvećen svim ženama sa vrlo dlakavim nogama! Neka naše noge budu šampioni!", a jedna od blogerica je napisala: "Drago mi je da se više ne moram osjećati posramljeno zbog svojih neobrijanih nogu! Drago mi je jer vidim i fotografije ostalih žena koje ne briju svoje noge… to je jako važno jer me podsjeća na to da nisam dužna sa svojim tijelom raditi ništa što ne želim."

Djevojke kažu kako gotovo svi u njihovoj okolini smatraju kako je njihova odluka da ne briju svoje noge odbojna, ali da se one osjećaju kao da rade jako bitnu stvar, koja predstavlja "put ka prihvatanju i ljubavi prema vlastitom tijelu".

"Nemamo razloga da se stidimo svojih tijela… dlakave noge su nešto sasvim prirodno i realistično, njima trebamo da se ponosimo. Sretno vam svima ovdje, vi hrabri i predivni ljudi!", poručuju članice Kluba dlakavih nogu.