{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kinezi su ove godine 12 puta pokušali otvoriti vrata aviona

11.5.2015. u 16:29
7
21
Kinezi su ove godine 12 puta pokušali otvoriti vrata aviona
7
Kinezi su ove godine 12 puta pokušali otvoriti vrata aviona
Kineska administracija za avijaciju je danas objavila podatke koji govore da su putnici ove godine 12 puta pokušali otvoriti vrata aviona namijenjena evakuaciji u hitnim slučajevima.
Prema izvještaju, putnici su otvarali vrata dok je avion stajao ili se kretao po pisti, a jedan čovjek je završio na sudu, što je prvi slučaj u Kini.

Objašnjenja za porast ovih slučajeva zasad nema, ali postoje podaci o povećanju broja putnika od kojih mnogi lete prvi put i ne znaju mnogo o sigurnosti u avionima.

Muškarac poznat kao Piao je danas bio na sudu zbog ugrožavanja javne sigurnosti. On je otvorio vrata aviona kompanije Asiana Airlines, koji se 12. februara kretao po pisti. Posada je primijenila hitne mjere kako bi zaustavila avion.

Zbog Piaovog postupka je let kasno četiri sata. Navodno je slučajno povukao ručku, zbog čega je proveo 10 dana u pritvoru.

Prošle sedmice je stanovnik Pekinga Zhou Youe javno osramoćen te je stavljen na nacionalnu crnu listu zbog nedoličnog ponašanja. On je u januaru zbog kašnjenja leta otvorio dvoja vrata na avionu, nakon čega je u pritvoru proveo 15 dana.

Prošle godine je muškarac otvorio vrata dok je trajalo ukrcavanje, a svoj postupak je objasnio željom da "dođe do svježeg zraka".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: