Zanimljivosti
0

Kanadski izletnici tvrde da su snimili Bigfoota

Klix.ba
Jezivi snimak iz kanadske divljine pokrenuo je nagađanja da bi misteriozna figura, snimljena u daljini, mogla biti legendarno čovjekoliko biće Bigfoot.

Snimak je napravio par izletnika u Missionu, Britanska Kolumbija, a prikazuje krupnu i nezgrapnu priliku, prekrivenu dlakom, kako grabi preko brda.

Kao što uvijek biva sa ovakvim susretima, snimak je veoma mutan, a gledaoci mogu vidjeti figuru kako se pojavljuje iza drveta i vidljiva je nekih 20 sekundi, prije nego udari u nekoliko listova i nestane.

Ljudi koji vjeruju u postojanje Bigfoota nadaju se da će snimak natjerati stručnjake da ga ispitaju i tako dokažu postojanje legendarnog bića.

Početkom juna su pobijene tvrdnje teksaške veterinarke Melbe Ketchum da je dokazala postojanje Bigfoota pomoću DNK. Uzorak pomoću kojeg je "dokazala" postojanje bio je zasnovan na DNK oposuma, pomiješanoj sa oznakama drugih životinja. Mediji su se obrušili na Ketchum jer svoju "naučnu studiju" nije objavila ni u jednom naučnom časopisu, niti je dozvolila istraživačima da verifikuju njen rad. Pokrenula je vlastiti list, a svoja otkrića je objavila na internetu i naplaćivala 30 dolara za čitanje.