|

Kampanja 'Vjerovatno nema Boga' stigla na Novi Zeland

Kampanja 'Vjerovatno nema Boga' stigla na Novi Zeland
0
S
Sarajevo-x.com
11.12.2009. u 12:00
18
komentara
0

dijeljenja
Kampanja 'Vjerovatno nema Boga' stigla na Novi Zeland
Ateistička kampanja planira da prikupi 10.000 dolara kako bi se pokrenuli kontroverzni reklamni slogani na autobusima na Novom Zelandu. Reklama "Vjerovatno ne postoji Bog. Sada prestanite da se brinete i uživajte u životu“, podigla je veliku prašinu početkom ove godine, kad je osvanula na britanskim autobusima i u londonskoj podzemnoj.
"Mislim da je uredu reći da ne vjeruješ u Boga. Nama se dopada slogan jer je efektan i govori u prilog naše kampanje. Mi želimo s ovim da isprovociramo diskusiju na temu religija i otklonimo stigmu s ateizma", rekao je Simon Fisher, glasnogovornik reklamne kampanje, a prenose novozelandski mediji.

Simon se nada da će uspjeti da prikupi 10.000 dolara koliko mu je potrebno kako bi stavili šest reklama na buseve u Aucklandu, četiri u Wellingtonu i dvije u Christchurchu.

Od početka ove kampanje u Londonu na preko 800 autobusa širom Velike Britanije bili su vidljivi reklamni sadržaji koji promovišu ideju da Bog ne postoji.

Međutim, ovaj poduhvat se proširio prema SAD-u, Kanadi, Italiji, Finskoj, Njemačkoj i drugim zemljama. Gdje god su vođene ovakve kampanje nailazilo se na otpor, pogotovo religijskih zajednica.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...