Kako Kolinda Grabar-Kitarović čita "Pipi Dugu Čarapu"

Kako Kolinda Grabar-Kitarović čita "Pipi Dugu Čarapu"
131
E. Lj.
10.9.2019. u 23:00
100
komentara
131

dijeljenja
Snimak iz aprila ove godine u kojem predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čita odlomak iz dječje knjige "Pipi Duga Čarapa" švedske autorice Astrid Lindgren iznenada je, s razlogom, postao jako popularan.
U uvodu snimke Kolinda Grabar-Kitarović objasnila je da se rado odazvala pozivu Martine Mihalić, inače nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita dio iz knjige "Pipi Duga Čarapa". Ova knjiga je, smatra hrvatska predsjednica, godinama dio djetinjstva djece širom svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura neobične djevojčice.

Osim toga, Grabar-Kitarović ke uporedila Astrid Lindgren sa Ivanom Brlić čije djelo "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" često čita s učenicima osnovnih škola.

"Predlažem da i vi pročitate djela Ivane Brlić Mažuranić, ali i mnogih drugih hrvatskih književnika. Pozovite svoje roditelje, sestre i braću da čitaju s vama naglas kako biste
slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika. Čitajte i uživajte u tome", poručila je Grabar-Kitarović.
Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...