|

"Jezivi klaun" dobio svoje: Radnica snimljena kako tjera maskiranog muškarca

"Jezivi klaun" dobio svoje: Radnica snimljena kako tjera maskiranog muškarca
1
Klix.ba
13.10.2016. u 21:09
10
komentara
1

dijeljenja
Zastrašujući novi trend koji je počeo u SAD-u, a proširio se i na zemlje na drugim kontinentima, poput Evrope i Australije, podrazumijeva pojavljivanje osoba maskiranih u klaune, ponekad sa strašnim posljedicama. Internetom se nedavno proširio snimak u kojem je žena otjerala "jezivog klauna" koji je nastojao prestrašiti u kasnim večernjim satima.
Trend "jezivih klauna" započeo je kao vid zabave u kojem osobe odjevene kao klauni svoju "žrtvu" pokušavaju prestrašiti, a sami se dobro zabaviti. Međutim, zabilježeni su i slučajevi sa ozbiljnijim posljedicama. U Australiji je jedan "jezivi klaun" uhapšen zbog terorisanja grupe djevojaka, a navedeno je i da su neki od kaluna primijećenih diljem svijeta bili naoružani hladnim oružjem.
Mnogi ljudi imaju veliki strah od klaunova, a ova pojava toliko je raširena da ima i svoj neformalni naziv: coulrophobia. Strah od maskiranih osoba sasvim je racionalan, jer nikada ne znamo ko se ispod maske može kriti. Osim toga, u mnogo slučajeva, klauni znaju prijetiti svojoj žrtvi, što može ostaviti psihološke posljedice.
U videu koji se proširio internetom vidi se osoba maskirana u klauna koja nastoji prestrašiti radnicu u kasnim večernjim satima. Međutim, radnica, 45-godišnja majka četvero djece, ustaje i tjera ga iz prostorije.

Incident se desio u Leicesteru u Velikoj Britaniji, a "strašni" klaun će definitivno promisliti drugi put prije nego odluči prestrašiti nekoga.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...