Pružili podršku
53

Javne ličnosti uz BHRT: Osvijestite se, gašenje ovog javnog servisa prvi je korak ka uništenju BiH

D. J.
Foto: Klix.ba/Instagram
Foto: Klix.ba/Instagram
Prije nekoliko dana Upravni odbor BHRT održao je vanrednu sjednicu na kojoj se razgovaralo o dramatičnoj finansijskoj situaciji koja bi, ako se uskoro ne riješi, mogla dovesti do toga da se ovaj javni servis BiH potpuno ugasi.
BHRT-u i njegovim zasposlenicima koji se nalaze u nezavidnoj i neizvjesnoj situaciji podršku su pružile i brojne poznate osobe.

Halid Bešlić je istaknuo da je vrlo vezan za BHRT i ljude koji rade u toj kući.

"Smatram da u ovom trenutku kad je ova televizija, da kažem tako, u nekoj životnoj krizi, da je red da svi stanemo uz bok i da joj pomognemo da ozdravi i da stane na zdrave noge. Da bude servis cijele BiH i samim tim i nas umjetnika", kazao je Bešlić.

Podršku ovom javnom servisu pružio je i legendarni bh. glumac Zijah Sokolović.

"Bez BHRT-a ostat ćemo bez informacija, bez svog mišljenja, bez svoje logike i svog razuma. Odnijet će nas mulj nacionalističkih poplava", jasno je poručio Sokolović.

"BHRT nije samo javni TV servis, BHRT je medijsko srce Bosne i Hercegovine. Ne dozvolimo da stane kucati. Ustanimo zajedno i podržimo opstanaj jedine, istinski naše televizije", kazao je u svom obraćanju bh. pjevač Nermin Puškar.

Oglasila se i Hana Hadžiavdagić.

"BHRT nije samo javna televizija, to je naša mladost, naše djetinjstvo. To je stup Bosne i Hercegovine, stup društva, stup dijaspore, stup nas Bosanaca i Hercegovaca koji moramo opstati. BHRT mora da opstane, moraju naše kolege da nastave da rade fantastičan posao koji rade svih ovih godina. Ljudi osvijstite se, propadamo. Propadamo kao društvo. Gašenje BHRT-a je prvi korak ka uništenju BiH", kazala je u videu bh. influenserica.

"Javni servis BiH jedanko je država Bosna i Hercegovina. Za sve bivše i buduće projekte, za sve nas, podržimo opstanak BHRT-a", poručila je bh. pjevačica Maja Sar.