Policija provodi istragu
39

Japan: Skuhao svoje genitalije i servirao ih gostima u restoranu

FENA
Japanska policija istražuje da li je muškarac koji je skuhao vlastite odsječene genitalije i servirao ih gostima u restoranu počinio zločin, saopćeno je u utorak.

Mau Sugiyamiju su ud i testisi hirurški odstranjeni u martu, a on ih je držao zamrznute dva mjeseca prije nego što ih je skuhao.

Svaki od pet gostiju je platio po 250 dolara za porciju, javio je AFP.

Policijska istraga uslijedila je nakon što je iz ureda načelnika općine Suginami, dijela Tokija gdje se incident dogodio, rečeno da je došlo do javnog prikazivanja "nepristojnih predmeta".

"Mnogi stanovnici iz Suginamija i drugih dijelova izrazili su osjećaj uznemirenosti i straha zbog ovog incidenta", rekao je načelnik Ryo Tanaka.

Glasnogovornica policije u Tokiju je potvrdila da su uložene žalbe, ali je odbila saopćiti više detalja, kazavši da je "istraga u toku".

Sugiyama, slikar 20-ih godina, koji sebe opisuje kao "aseksualca", nije odgovorio na zahtjev za komentar.

U e-mailu poslanom u maju on je potvrdio da se događaj desio i kazao da je organiziran kako bi se izgradila svijest o "seksualnim manjinama, ljudima s nepoznatim spolom i aseksualcima".

Na svom Twitter profilu umjetnik je rekao da je poduzeo sve korake kako bi bio siguran da ne krši nijedan zakon, uključujući zakone o zabrani prodavanja organa, postupanje s medicinskim otpadom, a i ispunio je uslove o pripremanju hrane po sanitacijskim propisima.

Sugiyama je rekao da je hirurg odstranio njegove genitalije i da ima potvrdu da nisu inficirani.