Zanimljivosti
1

Izletnik snimio Bigfoota na kanadskim planinama

Klix.ba
Kanadski izletnik objavio je snimak na kojem se vidi, kako misli, Bigfoot na planinama u blizini Squamisha u British Columbiji.

Video je snimio Myles Lamont prije dvije godine dok je šetao Tanralus Ranegom koji se nalazi sjeverno od Vancouvera. Postavio ga je nedavno na YouTube, a do sada ga pogledalo više od 480.000 ljudi.

"Nismo imali namjeru da privlačimo nikakvu pažnju i ne tvrdimo da je ovo bilo šta drugom osim čudnog susreta", napisao je Lamont dodavši kako je video postavio na nagovor prijatelja.

Na snimku je rekao kako je "prilično siguran da je u pitanju Bigfoot".

"Ne mogu ga baš najbolje vidjeti. Crne je boje i hoda sredinom po velikom snijegu. Ne znam na kojoj smo visini, ali sigurno smo blizu 2.133 metra, a ovaj momak trči po snijegu kao da je to nešto najlakše", kazao je.

Istakao je kako subjekt nije imao čizme niti ruksak, te da je bio obučen u jednobojnu odjeću. Hod po ovakvom snijegu bio bi veoma težak i nemoguće bi bilo preći taj dio za tako malo vremena. Lamont je ubijeđen kako nije u pitanju neka divlja životinja niti medvjed.

"Možda bi najracionalnije objašnjenje bilo da je u pitanju veoma dobro pripremljen planinar koji se penje dionicom koja nije predviđena za to kako bi ojačao svoje psihofizičke sposobnosti", rekao je Lamont.

Bigfoot je velika atrakcija obavijena velom misterije koju pokušavaju razjasniti mnogi naučnici i stručnjaci. Veliki broj osoba tvrdio je da se susreo s ovim bićem. Sasquatch Genome Project do sada je potrošio 500.000 dolara na skupljanju podataka i dokaza koji se tiču Bigfoota.