Biznismen pokvario "igračku"
0

Izgubio kontrolu i uništio jedan od najskupljih automobila na svijetu

Sarajevo-x.com
Njemački biznismen je potpuno uništio jedan od najskupljih automobila na svijetu. Pagani Zonda F vrijedna 1,6 miliona eura je prerano doživjela svoj kraj.

Biznismen Steffen Korbach (28) je uništio svoj skupocjeni automobil kada je izgubio kontrolu na mokroj cesti, nakon čega je udario u barijere pored ceste.

Njegova Pagani Zonda je jedan od samo 25 ovakvih automobila na svijetu. Korbachov dvadesetjednogodišnji saputnik je prošao sa manjim ogrebotinama. Nesreća se dogodila na autoputu A10 u Italiji na dionici na kojoj su vršeni radovi. Korbach je vozio ispod ograničenja, ali nesreću nije mogao izbjeći. On razmišlja da popravi svoj automobil.

Zonda F Clubsport Roadster je jedan od najskupljih i najrjeđih automobila današnjice. Suma koju je potrebno izdvojiti za ovu "igračku" je 1,6 miliona eura. Skuplji su samo automobili Koenigsegg CCXR koji košta 1,7 miliona eura, te Bugatti Veyron Super Sport vrijedan 1,8 miliona eura.

Talijanski superautomobil Zonda posjeduje 7,3-litarski v12 motor koji isporučuje 640 KS. Do "stotke" stiže za 3,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 344 km/h. U poznatoj emisiji na BBC-ju, koja se se zove Top Gear, Zonda je po krugu bila brža od Veyrona.

Korbach posjeduje dva Bugatti Veyrona, dva Lamborghinija i Gemballau Mirage baziranu na Porscheu. Nesreću je doživio na putu prema Milanu gdje se uputio kako bi prisustvovao prezentaciji nove Pagani Huayrae koju je naručio nešto ranije. Ovaj biznismen je također naručio i novi McLaren MP4-12C, koji se najavljuje kao nabolji britanski superautomobil svih vremena.