Borbena starica
179

Italijanka Marija u 101. godini čak tri puta preboljela koronu

Dž. L.
Marija je prvi put pobijedila koronu već početkom godine (Foto: Facebook)
Marija je prvi put pobijedila koronu već početkom godine (Foto: Facebook)
Ako postoji neko koga nije baš mnogo uplašio koronavirus, onda je to zasigurno baka Marija iz Italije koja je uspjela u 101. godini čak tri puta preboljeti COVID-19 od početka pandemije.

Marija je prvi put pobijedila zarazu već tokom prvog vala pandemije u Italiji početkom ove godine, ali s blažim simptomima.

Stogodišnjakinja je ponovo u septembru pozitivno testirana na koronu zbog čega je smještena u bolnicu u provinciji Sondalo. Međutim, i u ovom slučaju Italijanka je otpuštena iz bolnice bez značajnijih simptoma.

Potom je uslijedilo i treće testiranje ovog mjeseca kada je kod Marije ponovno potvrđen koronavirus. Na sreću, starica je još jednom preboljela bolest te se nakon negativnog testa vratila u starački dom u kojem boravi već nekoliko godina, prenosi Fanpage.it.

Ipak, Marija je zbog svojih godina vezana za krevet, ali ljekari i njeni njegovatelji su zadovoljni jer joj se stanje nije zakompliciralo zbog COVID-a 19. Italijanka trenutno nije najboljeg zdravlja, ali njeno stanje nema veze s koronavirusom, pojasnili su ljekari.

Ona trenutno boravi u staračkom gdje je u stalnom kontaktu sa svojom rodbinom putem video poziva, s obzirom da su vrata svih domova u Italiji ponovo zatvorila vrata za posjete tokom drugog vala korone.