Slažete li se?
26

Istraživanje pokazalo s koliko godina su žene najprivlačnije, a s koliko muškarci

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britanska kompanija NordChem sprovela je istraživanje kako bi otkrila s koliko godina su žene najprivlačnije, a s koliko muškarci.
Naime, u istraživanju je učestvovalo 16 hiljada ljudi iz osam država: Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Kanade, Francuske, Australije, Španije i Njemačke. Oni su ispunili anketu, a rezultati su pokazali da je 28 godina prosječna starost u kojoj su žene najprivlačnije. Kada je riječ o muškarcima, prosječna starost je 32 godine.

Desilo se da su se neki podaci za pojedinačne zemlje malo više razlikovali od kumulativnog prosjeka. Naprimjer, stanovnici Britanije smatraju da su žene najatraktivnije s 23 godine. S druge strane, stanovnici Amerike preferiraju malo starije osobe pa su im tako najprivlačnije žene s 31, a muškarci s 34 godine.

Liste na kojima su navedene najljepše poznate osobe uvijek su popularne među čitateljima brojnih magazina i web stranica. Ranker je u januaru objavio listu najljepših žena na svijetu u 2022. godini. Na njoj su se našle holivudske glumice, manekenke, pjevačice, influenserke i mnoge druge.

Najljepšom ženom proglašena je Australka Margot Robbie. Ipak, hirurzi su nedavno otkrili da sve veći broj žena u proteklih nekoliko godina želi izgledati poput manekenke Belle Hadid.

TC Candler i The Independent Critics su objavili da je britanski glumac Henry Cavill najljepši. Opisali su ga kao gracioznog, elegantnog, originalnog, odvažnog, staloženog i strastvenog.