Popularni Reel
1

Instagram nudi visoke sume novca za sadržaj na svojoj verziji TikToka

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Instagram nudi ogromne sume novca kreatorima za objavljivanje videa na svom TikTok konkurentskom Reels-u.

Instagram je najavio svoj bonus program za Reels u julu kada je izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg rekao da će kompanija platiti milijardu dolara kreatorima do 2022. godine.

Korisnik Reddita objavio je da mu je nuđeno čak 35.000 dolara ako njegovi Reelsi dobiju 58,31 miliona pregleda mjesečno. To je u skladu s onim što je Business Insider izvještavao da je ponuđeno Semu i Cori Werrell da naprave Reels sadržaj za svojih 283.000 pratilaca na Instagramu.

U međuvremenu, manjim stvaraocima su navodno nuđene mnogo skromnije sume. Maddy Corbin, kreatorki sa oko 52.000 pratilaca na Instagramu, navodno je ponuđeno do 1.000 dolara, ali kaže da zna da su drugima nudili 600 ili 800 dolara.

TechCrunch izvještava da se čini da se ovi bonusi vremenom povećavaju – još jednom kreatoru sa 24.000 pratilaca na Instagramu nedavno je ponuđeno 8.500 dolara za 9,28 miliona pregleda. Ista isplata je ponuđena članu kompanije Verge sa 15.000 pratilaca.

Čini se da ne postoje čvrsta pravila o tome kako iznosi plaćanja odgovaraju broju pratilaca. Instagram kaže za TechCrunch da je program u ranoj fazi i da još uvijek eksperimentira s formatom.

"Nastavljamo da testiramo plaćanja dok uvodimo u sve veći broj kreatora i očekujemo da će iznos varirati, jer smo na početku", saopštila je kompanija.