Zanimljivosti
354

"Ima ljeba bez motike": Crnogorci se takmiče u ležanju

Anadolija
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U etno selu "Montenegro" od jutros od 11:00 sati traje takmičenje u ležanju na kojem učestvuje svega sedam Crnogoraca, od kojih je tokom dana već odustao jedan Podgoričanin.

Pravila tamičenja u ležanju su jasna - takmičarima je sve dozvoljeno, osim ustajanja, a onaj koji najduže bude ljenčario otići će kući sa nagradom od 200 eura.

Ovo je jedinstveni regionalni događaj, pod sloganom "Ima ljeba bez motike", koji se u etno selu "Montenegro" organizuje već drugu godinu zaredom, a dokaz je da se novac može zaraditi ležanjem i bez motike.

U izjavi za agenciju Anadolija vlasnik etno sela, Mikonja Blagojević, kazao je da je učesnicima "džabalebarošima" sve dozvoljeno, osim naravno ustajanja, a kao i prošle godine mogli su se prijaviti svi zainteresovani.

"Nema ustajanja pa bilo to i nužda. Ovaj događaj je više šaljivog karaktera. Prva nagrada je 200 eura, druga rafting i ručak, a treća nagrada ručak", kazao je Blagojević i dodao da je među prijavljenima bila i jedna žena koja je na kraju ipak odustala.

Blagojević je za agenciju Anadolija rekao da su takmičari svi Crnogorci, četiri Nikšičana, jedan takmičar iz Tivta te dva Podgoričanina od kojih je jedan već odustao.

"Izdala me nužda, nema 'ljeba tu, a imam jaku konkurenciju u ležanju", kazao je Podgoričanin Bajo Vujačić koji je prvi odustao, a nakon čega su ostala još šesterica takmičara.

Takmičar iz Tivta, Stefan Radovanović, kazao je da je za 200 eura spreman da leži i do prekosutra. Sredstva za nagrade je osigurala podgorička firma Fidija.

Prošlogodišnju nagradu nakon dvadesetčetiri sata ljenčarenja međusobno su podijelila četiri takmičara, a jedan od prošlogodišnjih pobjednika takmiči se i ove godine.