Zanimljivosti
8

Ima 15 godina, svoju kompaniju i već je milioner

Klix.ba
Jaylen Bledsoe
Jaylen Bledsoe
Amerikanac Jaylen Bledsoe imao je samo 12 godina kada je osnovao kompaniju Bledsoe Technologies, koja se bavi IT savjetovanjem te web i grafičkim dizajnom. Danas je ta firma vrijedna 3,5 miliona dolara, a Bledsoe, koji ima 15 godina, je milioner.

Kompanija Bledsoe Technologies upošljava 150 radnika. Tinejdžer iz Missourija tvrdi da mu je njegova spremnost da poduzme rizik omogućila da uspije i izgradi veliku i vrijednu firmu.

"Kad ste tinejdžer ništa vas ne može obeshrabriti, jer ste mladi i uvijek se možete ponovo podići na noge", kazao je Bledsoe u intervjuu za KTVI-TV.

Trenutno on i njegova kompanija rade na razvijanju aplikacije, u saradnji s hotelima, kako bi omogućili klijentima da sobu rezervišu preko interneta, a da vrata sobe otvaraju svojim pametnim telefonom.

Također, planira se nakon završetka srednje škole upisati na Harvard. Njegovi roditelji istakli su da su ponosni na sina koji čak i kada je na odmoru uči i radi.

No, osim što je uspješan đak i poduzetnik, Bledsoe je i društveno aktivan. Član je brojnih organizacija i školskih sekcija te i volontira.