Zanimljivosti
5

I Will Always Love EU: Najbolji transparenti sa anti-Brexit protesta u Londonu

Klix.ba
Foto: Screenshot/ Mashable
(Foto: Screenshot/ Mashable)
Nekoliko hiljada ljudi u subotu je u Londonu organizovalo proteste zbog rezultata referenduma u Ujedinjenom Kraljevstvu, a na kojem su stanovnici odlučila da njihova zemlja treba izaći iz Evropske unije.

Uprkos tome što su vidno uplašeni za ekonomske i socijalne perspektive Velike Britanije hiljade demonstranata pokazalo je visok nivo kreativnosti.

Britanci su tako na transparentima nosili natpise na kojima između ostalog piše "Želimo da se vratimo EU", "Ja ne mogu živjeti ako živim bez EU". Kod mnogih na transparentima bila je i fotografija popularne britanske pjevačice Adele pored koje je pisalo "Make EU feel my love", kao i fotografija Whitney Houston na kojoj je pisalo "I Will Always Love EU".

Na demonstracijama našla se i fotografija američke pjevačice Beyonce kao i prilagođen tekst njene pjesme koja izvorno glasi "they don't love you like I love you", a koji je na transparentu napisan kao " they don't love EU like I love EU".

Neki od njih uporedili su izlazak Velike Britanije iz EU sa trenutkom kada je pjevačica Geri Halliwell napustila grupu Spice Girlls dok su drugi poručili kako im je ukradena budućnost.