"Privilegirani smo"
338

Hrvatska influenserica: Po objavi možemo zaraditi kao hirurg za mjesec i to sa dežurama

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedna od prvih hrvatskih influenserica Maša Zibar objavila je na svom Instagram profilu video u kojem je iskreno progovorila o ovom zanimanju.

Naime, Maši, koja se na Instagramu predstavlja pod nazivom mashinthebeauty, zasmetalo je što se neke njene kolege žale da rade težak posao.

"Nemojmo ići u tom smjeru, privilegirani smo, ovaj posao je luksuz. Svjesni smo da možemo naplatiti jedan post kao što jedan doktor, jedan hirurg dobije svoju mjesečnu platu i to još sa dežurama", kaže Maša i dodaje da se svako može okušati u tom poslu jer mu je potreban samo mobitel.

Dalje je dodala kako posao influensera nudi brojne privilegije poput da rade kad žele i odakle žele, da idu na odmor kad god požele i da je ona o tome oduvijek sanjala.

Osvrnula se i na negativne komentare koje influenseri dobivaju.

"Da se razmijemo, ne volim ni ljude koji se žale na svoj posao i kažu da malo zarađuju, a gle nas kako mi puno zarađujemo. Svjesna sam ja šta pričaju drugi ljudi o nama influenserima, to isto nije lijepo. Prika moj, uzmi kameru i pokušaj ti snimati. Nije to baš tako", poručila je Maša.

Njeno razmišljanje brzo su podržale i druge influenserice.

"S obzirom da znam šta je rintanje, nespavanje, sekiracija jer je prvi u mjesecu, stanovanje u neuslovnom stanu s cimericom, kraj mjeseca, a 100 kn za hranu ostalo i borba za bolje sutra… ovo je danas pjesma, ali zaslužena itekako", kaže Hana Hadžiavdagić.

S Mašom se složila i Marina Mamić, uspješna šminkerica i influenserica rodom iz BiH.

"Slažem se, nije se lako probit u ovom poslu do te razine da možeš naplaćivati svoj rad i taj dio traje duže, neki se nažalost nikada ni ne uspiju probit, ali kada i ako se uspiješ probiti zaista se više ne treba žaliti jer je predivan i kreativan posao i može se stvarno lijepo zaraditi od njega", smatra Marina.