|

Homoseksualac usvojio djevojčicu s Downovim sindromom koju je prethodno odbilo 20 porodica

Homoseksualac usvojio djevojčicu s Downovim sindromom koju je prethodno odbilo 20 porodica
1.855
E. Lj.
18.10.2019. u 07:25
98
komentara
1,8k

dijeljenja
Homoseksualac usvojio djevojčicu s Downovim sindromom koju je prethodno odbilo 20 porodica Foto: Instagram
Luca Trapanesea, homoseksualac iz Napulja koji ruši ustaljene društvene norme, usvojio je djevojčicu s Downovim sindromom koju je zbog bolesti koja joj je dijagnosticirana odbilo više od 20 porodica.
Nakon što je objavio knjigu u kojoj je opisao svoj život s djevojčicom Albom njegova životna priča koja razbija mnoge stereotipe o očinstvu, religiji i porodici postala je viralna.


Oduvijek je maštao da će jednog dana biti otac i prvobitno je želio usvojiti dijete s momkom, ali nakon raskida taj plan je propao. Zakoni u Italiji su strogi i ne dozvoljavaju samcima usvajanje djece. Kada je početkom 2017. godine zakon promijenjen, Luka je odmah aplicirao za usvajanje. S obzirom na to da je prethodno volontirao i radio s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, osjećao se spremnim preuzeti brigu o djevojčici Albi.

"Čim sam je uzeo u naručje osjetio sam ogromnu radost. Odmah sam je doživio kao svoju kćerku i znao sam da sam spreman biti njen otac", rekao je Trapanese za BBC.


Djevojčica Alba sada ima 18 mjeseci, a Trapanese kaže da se voli igrati i upoznavati nove ljude.

"Alba je u potpunosti promijenila moj život. Donijela mi je sreću i osjećaj ispunjenja i sada se sve vrti oko nje. Ostatak života ću biti s djetetom koje volim i zajedno ćemo napraviti puno fantastičnih stvari", poručio je ovaj samohrani otac.
Prijavi grešku


Komentari (98)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...