Preminuo od raka
1k

Hiljade sportskih automobila ispratilo tinejdžera na posljednji počinak u Washingtonu

M. N.
Foto: Facebook/Eureka Missouri
Foto: Facebook/Eureka Missouri
Tinejdžer Alec Ingram iz Washingtona, koji se četiri godine borio protiv raka, imao je samo jednu želju kada je saznao da će izgubiti ovu bitku - da mu na ispraćaju budu sportski automobili.

Kada je preminuo 7. novembra, njegova zajednica ga nije razočarala. Više od 2.100 sportskih automobila i 70 motocikala okupilo se na parkingu Six Flags u nedjelju, a potom su krenuli ka Washingtonu kako bi ispunili posljednju želju tinejdžera koji je volio sportska vozila.

"Naš slatki dječak je proživio u svojih 14 godina više nego što mnogi od nas mogu zamisliti. Više smo nego blagoslovljeni što smo izabrani da budemo Alecovi roditelji, iako na kratko vrijeme. Utjehu mi pruža to koliko je bio i koliko će uvijek biti voljen naš slatki dječak", rekla je majka Jenny Igram.

Događaj "Sportski automobili za Aleca" organizovala je organizacija Sydney's Soldier Always koju je osnovala Dana Christian Manley čija je kćerka Sydney preminula od raka kada je imala samo osam godina.

"Sve lokalne porodice koje se suočavaju s rakom postaju porodica jedne drugima", rekla je Manyles za CNN.

Njenoj kćerki je rak dijagnosticiran dva mjeseca prije nego su ga ustanovili Alecu. Jedna od misija ove organizacije je ispunjavanje posljednjih želja djeci koja umiru od teških bolesti pa su se tako obratili i porodici Ingram. Alec je bio previše slab da uradi bilo šta, ali kada je vidio način na koji je Syndey ispraćena, poželio je isto. Naime, Sydney je ispratilo 3.500 motociklista, a razlika je što je Alec želio da to budu sportski automobili.

Na Alecov ispraćaj stigli su i vlasnici sportskih vozila iz drugih država, kao što su California, Indiana, Michigan, Florida i New York. Zbog velikog broja vozila veći dio Washingtona je bio zatvoren više od dva sata.