"Nacionalna junakinja"
0

Grkinja zapalila genitalije napadaču

SRNA
Bar na Kritu
Bar na Kritu
Marina Fanouraki, 26-godišnja Grkinja, proglašena je nacionalnom junakinjom nakon što je zapalila genitalije 20-godišnjem britanskom turisti Stewartu Feltheimu, koji je, kako tvrdi, u "pijanom stanju seksualno napao dok je bila u prepunom baru".

Prema pisanju britanskog "Daily Maila" Grkinja se nakon toga predala policiji, tvrdeći da je riječ o samoodbrani. Incident se desio u ljetovalištu Malija na ostrvu Krit.

Marina će izaći pred istražnog sudiju koji će odlučiti hoće li joj suditi za "nanošenje tjelesnih bolova i ugrožavanja privatnog posjeda". Stewart je, naime, dobio opekotine  drugog stepena i trenutno je na liječenju u grčkoj privatnoj klinici  u  Heraklionu. 

Prema policijskom izvještaju, Britanac je prvo "mahao" genitalijama djevojkama u "Electra baru", nakon čega je dotaknuo Marinu protiv njene želje. 

Policiji je rekla da ga je Marina zamolila da je prestane uznemiravati prije nego ga je zalila sambućom -  visoko-zapaljivim likerom. Pošto on ni nakon toga nije promijenio svoje ponašanje, zapalila je alkohol upaljačem.

Dok je  je policija  Marinu odvodila iz bara  okupljeni gosti su je, prema tvrdnjama   očevidaca, ispratili aplauzom i uzvicima: "Bravo, bravo!" .

 Priča o "hrabroj i domišljatoj Grkinji" uskoro je osvanula u novinama, a  neki su je prozvali "nacionalnom junakinjom".  
"Moj sin se kune da tu djevojku nikada u životu nije vidio. On nije tip mladića koji ulazi u nevolje. Ljubazan je i dobroćudan dečko", tvrdi  Stewartov otac Jan Feltheim, koji objašnjava da je to Stewartu bila posljednja noć na Kritu,  nakon četrnaestodnevnog  odmora.