Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta uradise mamu im
Samo idiot moze reci da je Greenpeace idiotska organizacija
Žene najveći zagađivači prirode
uništava se priroda životi u njoj ,životinje i na kraju ljudi na plodnim parcelama mjesto šume,žita,riže itd niče svakakvo smeće,konoplja,mak,koka,radioaktivnosti i okeane zapoganiše. sve radi ubitačnog velikog profita.PS možda i sexi šopovi nabavljaju sve više velike barbike i kenove za potrebe sado-mazohizma ljuskog roda.
Kina izvozi robu od plastike i jeftine djidje ali one kod nas i po evropi kostaju po marku a karton je definitivno prejeftina roba za transport pogotovo na te daljine. kako cete robu koja kosta mozda nekoliko pfeninga transportovati i placati dodatnih 20, 30 pfeninga po kilogramu, kubnom metru ili kako god se cijeni jer karton ipak zauzima prostor koji se mogao iskoristiti da se prenosi neka druga roba. Tako se otprilike racuna mada brojke vjerovatno nisu toliko tacne jer ne vodim firmu za transport. Vala vam vise ne objasnjavo.
@@ ja Zato se moj tupane koristi vise izvora sto sam i naveo u vidu TV dokumentaraca. Haj eto reakao sam emisija, isti vrag. Ali haj mi reci sta si sad htio da mi time kazes. Jel imas sta pametno reci na ovu temu ili ces sad zacepiti.
Bosanci moji sunarodnjaci ja vam se divim. Vi fakat vjerujete da se isplati prevoziti Drvo iz Indonezije i praviti kartone. E pa svaka vam cast. Evo ovaj iznad mene je dao jedan neuobicajen primjer sa zaradom od 2,3 milijuna u najboljem slucaju i vjeruj mi da je i to previse sto sigurno ne pokriva njihove poslove koji se mjere u milijardama. Shvatite jedna neuka bagro nije isplativo milijune igracaka staviti u kartonske ambalaze koje se uvoze iz Indonezije jer je karton samo zbog transporta skuplji za nekoliko puta. Isplatnije je onda osnovati svoju fabriku kartona sto korporacije cesto i rade. Ti troskovi garant ne pokrivaju tih par milijuncica sto dobiju od vlade. Kladim se da je i manje ali haj navedi tu cifru. Sto ja razgovaram sa ljudima koji nemaju pojma ni o Greenpeacu a kamoli o ekonomiji. Pa koji vam je vrag jel ja ovo ovdje diskutujem sa djecom. Gdje vam je logika. Navedi tu cifru koju oni dobivaju od drzave, molim te ko boga.
@Ja Po tebi KINA nikada nista ne bi mogla izvoziti, jer su im stvari koje izvoze PREJEFTINE !!! To sto ti samo PREDPOSTAVLJAS da je izvoz (uvoz) drveta za pravljenje kartona neisplativ, kazuje vise, mnogo vise, o tome koliko ti uopce ne poznajes sta se sve ne izvozi i uvozi u svjetskoj trgovini... Zapanjio bi se !!! Ako zelis na primjer, mozes putem poste poslati svoje SMECE u Orange County, California, USA (inace okrug za najvise milionera u USA), i za to biti dobro placen... Jer okrug nema dovoljno para u budzetu, pa da bi dobio pare iz drzavnog i federalnog budzeta, uvozi smece, jer se za to mogu dobiti novcana sredstva iz budzeta...(jedan od bizarnih primjera)... Svijetom takodjer kruze brodovi puni smeca, koji traze zemlje i gradove sa finansijskim problema, jer im onda uz smece (koje ne zele bogate zemlje i gradovi) da dosta para da se vade iz problema.....
A kad dođu poplave onda će reći predznak sudnjeg dana. Predznak Sudnjeg Dana je bio kad se majmun uspravio.
samo idiot moze vjerovati Wikipediji, tamo je mnogo mnogo netacnih informacija, iz razloga sto SVAKO moze da je uredjuje, zato nije nikad priznata u naucnoj zajednici, a kao referentni izvor je i zabranjena...
Samo idiot moze vjerovati Greenpeacu a da sam ne provjeri da li su u upravu. Bravo pametnjakovicu. Idi pa sam vidi ako meni ne vjerujes, eno ti wikipedija i gomila emisija na TV- u koje te mogu necemu nauciti, ali koji ce tebi to qu.rac. Lakse ti njima vjerovati. Nije isplativo transportovati drvo iz indonezije da bi pravio obicne kartone, za namjestaj ili neke luksuzne artikle jeste, ali to nisu ni naveli. Najlakse se uvijek praviti pametan a nista ne znati.
Greenpeace je jedna idiotska i lazljiva organizacija puna balavaca. Svako zna da velike kompanije imaju svoje parcele gdje se drvece sijece i ponovo sadi kao sto se prije u nasoj ex- YU radilo. Prasume se sijeku rade sirenja populacije, pravljenja autoputeva, rudnih bogatstava i pogotovo pravljenja plantaza i farmi radi cega se i spaljuju. A sada realno jel se isplati jednoj kompaniji preko okeana uvoziti drvo koje je po kvaliteti najvjerovatnije bolje od ovih obicnih (ne znam kako da svrstam) zapadnjackih i od njih praviti samo je.be.ne kartone. Nije jednostavno isplativo. Kome se cini da jeste nek se upuca.
ccc
Pun mi je racku barbika, šume i Asle!
znas sta je?? Puca mi qur@c i za barbikama a jos vise za prasumama