{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gorila Koko usvojila dva mačića i obasula ih nježnošću

15.10.2015. u 18:28
13
20
Gorila Koko usvojila dva mačića i obasula ih nježnošću
13
 
Gorila Koko je postala poznata nakon što je naučila veliki broj riječi američkog znakovnog jezika. Osim što je ljubazna s ljudima, Koko obožava bebe, iako nikada nije postala majka. Često pokazuje rukama riječ beba, nosi lutku u rukama i igra se s njom. Na njen 44. rođendan, Kokoina trenerica joj je donijela mačiće.
Bio je to prvi put da Koko vidi mačiće, a njena reakcija dirnula je srca svih naučnika The Gorilla fondacije. Koko ih je nježno uzela u ruke, mazila, igrala se s njim i dozvolila da joj "skaču" po glavi. Mnogi su zaključili da je u ovom videu došla do izražaja Kokoina želja da bude majka.

Koko je veoma pemtan gorila koja zna 2.000 riječi na znakovnom jeziku, a engleski uči od rođenja. Rođena je u zoološkom vrtu San Francisco i veći dio svog života provela je u The Gorilla fondaciji u Woodsidu. Iako je živjela s dvije muške gorile, nije se parila s njima.

Razvila je bratsko-sestrinsku vezu s jednim od njih koji je preminuo 2000. godine. Sada živi s drugim mužjakom, ali i dalje ne pokazuje želju za parenjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: