Zanimljivosti
112

Google Earth snimio ubistvo u Holandiji?

Klix.ba
Mogućnosti koje daju Google Earth i Google Maps često koriste naučnici, ali mnogi drugi. Pomoću snimaka koje načine Googleove kamere često smo imali priliku vidjeti smiješne, ali i sablasne stvari.

Ono što je zabilježeno u Holandiji moglo bi možda spadati u ovu drugu kategoriju. Naime, satelitski snimak pokazuje nešto što bi mogao biti zločin, tačnije ubistvo. Na snimku iz Almere, grada u holandskoj provinciji Flevolandse, vidi se drveni mol na kojem su crveni tragovi koji podsjećaju na krv.

Na samom kraju mola iznad rijeke vidi se bar jedna živa osoba čiji odraz je vidljiv na vodi, a pored je nešto što bi moglo biti tijelo drugog čovjeka, i to usred dana.

Snimak, odnosno fotografija je postavljena na Redditu uz komentar: "Ubistvo u blizini moje kuće na Google Mapsu".

Ovo svakako nije prvi put da su neobične slike koje podsjećaju na zločin uočene na Google Earthu. Neke od njih su zaista svjedočile o zločinima, dok su druge samo ličile na to.

S obzirom da nije jasno o čemu se tačno radi, postoji mogućnost i da je crveni trag zapravo ostavio mokri pas, a on bi mogao biti ova druga, tamnija pojava pored čovjeka u bijeloj košulji.