"Posljednja šansa"
0

VIDEO / Gojazni mladić pomoć zatražio preko YouTubea

Sarajevo-x.com
Pregojazni Robert Gibbs (23) iz Californije se javnosti obratio molbom za pomoć putem videosnimka na YouTubeu, koji je pregledalo više od milion ljudi. U trominutnom videu Gibbs moli za pomoć i čini se kako će i uspjeti u apeliranju na ljude da mu pomognu.

Ekipa serijala "Dr. Phil" koja radi sa gojaznim osobama je zakazala posjetu Gibbsu, nakon što je mladić podijelio svoju patnju sa cijelom internet zajednicom. Čak nekoliko hiljada ljudi je komentarisalo video i uglavnom su to bili komentari sa savjetima za dijetu ili ohrabrujući komentari, prenosi agencija Associated press.

Na YouTube videu, Gibbs nije precizirao kakva mu vrsta pomoći treba, ali je rekao da bi volio razgovarati sa nekim ko je stručan i zna nešto više o gubljenju težine, prenosi Washington Post.

Gibbs se u dirljivom obraćanju požalio na kilažu za koju procjenjuje da je između 270 i 320 kilograma i rekao je kako se plaši da neće doživjeti da vidi nećake kako rastu.

"Odlučio sam napraviti video, jer ne znam više šta da radim. Za sve one koji će me ismijavati, nije me briga. Ništa više nije važno. Ovo je moja posljednja šansa, posljednja nada", rekao je Gibbs u videoporuci.

Gibbs dane provodi gledajući televiziju i ne može stajati na nogama duže od nekoliko minuta. Trener Chris Powell koji radi za reality show "Extreme Makeover: Weight Loss Edition" je izrazio zainteresovanost da radi sa Gibbsom.