Život u minijaturi
0

Francuski fotograf profitirao na figuricama

Sarajevo-x.com
Minijaturna umjetnička djela mogu praviti tek rijetki, ali ne moraju samo oni profitirati na tome. Francuzu Vincentu Bousserezu te su figurice donijele značajan profit. On, naime, fotografiše minijaturne figure ljudi koji obavljaju svakodnevne aktivnosti, u različitim situacijama.

Vincent je vidio te male predmete prije četiri godine i odmah se "zaljubio".

"Vidio sam minijaturne vozove, kuće, drveće... Gledao sam sve to i odlučio da ih fotografišem u različitim situacijama", priča Vincent, koji figurice stalno nosi uz sebe tako da uvijek može realizovati ideju koja mu padne na pamet.

Samouki fotograf je dodao: "Vodim ih i na odmor, svuda. Ja sam kao dijete, a inspiracija mi dolazi sama po sebi. Za mene je sve ovo kao igra i sve mi je veoma jednostavno".

Vincentova kolekcija od 80 fotografija bila je izložena na tri koncerta u Parizu i dobio je odlične kritike. Fotografije se prodaju po cijeni od 2.000 eura, a mnoge web-stranice ih otkupljuju.

Vincent inače radi kao kreativni direktor za jednu marketinšku agencije, ali vikende i večeri provodi kreirajući svoj "plastični svijet". Nije navedeno da li mu više novca donosi ovaj hobi, ili posao, prenio je Daily Mail.