Opasna internet manija
0

VIDEO / Fotografisanje u položaju daske sve popularnije

Sarajevo-x.com
Daskarenje (planking), odnosno poziranje u položaju daske, posljednjih dana je sve popularnije. Korisnici Facebooka, ali i ostalih društvenih mreža, spremni su i na najekstremnije poduhvate samo kako bi načinili što bolju fotografiju i postavili je kao svoju fotografiju profila. Internetom kruži fotografija Australijanca Simona Carvillea koji se u položaju daske fotografisao gol u naručju statue na obali mora.

Među mlađom populacijom daskaranje je uzelo sve više maha. Nažalost, već su zabilježeni prvi tragični događaji.

S Balkona u Brisbaneu u Australiji, nakon pokušaja daskarenja pao je i poginuo 20-godišnji Acton Beale. On se pokušao fotografisati dok u položaju daske leži na rukohvatu balkona, međutim izgubio je ravnotežu i pao.

Također, Simon Hallam iz Velike Britanije završio u komi nakon što je pao sa haube jurećeg automobila pokušavajući ostati miran i u položaju daske.

Ipak, to nije "obeshrabrilo" mnogobrojne korisnike interneta da probaju daskarenje. Ta ekstremna vještina nastala je u Australiji, ali se sve bže širi brojnim zemljama svijeta. Cilj je pronaći bizarno, a uglavnom opasno mjesto i fotografisati se u ležećem oložaju glave okrenute prema dole.

Oni koji su probali daskarenje tvrde da je jako zabavno. Međutim, mnogi upozoravaju na opasnosti daskarenja, ističući da možda jeste zanimljivo fotografisati se u toj pozi, ali nikako na opasnim mjestima.