Zanimljivosti
5

Fotograf dobio posao iz snova: Prati trofej Mundijala kroz 89 zemalja

Klix.ba
Robinson je već počeo postavljati zanimljive fotografije na Twitter
Robinson je već počeo postavljati zanimljive fotografije na Twitter
Joel Robison nije mogao ni zamisliti da će on baš biti izabran za glavnog fotografa trofeja namijenjenog svjetskom nogometnom prvaku. Naime, kompanija Coca-Cola, zvanični sponzor Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, odabrala je ovog Kanađanina da prati i fotografiše trofej kroz 89 zemalja u narednih osam mjeseci.

Joelov put oko svijeta počinje u Rio de Janeiru gdje će i završiti u aprilu naredne godine. Njegov zadatak je da postavlja fotografije trofeja iz svih zemalja i gradova na Twitter profil TrophyTour.

Robison je dobio posao zahvaljujući profilu na Flickru gdje je objajvljivao svoje fotografije među kojima su bile i one sa bocama Coca-Cole.

Jednog dana dobio je poruku od predstavnika ove kompanije sa ponudom za posao. Robinson je trebao što više aktivirati Flickr profil Coca-Cole i privući druge fotografe da postavljaju fotografije ovog popularnog pića.

Nakon što je radio posao na najbolji mogući način, početkom ove godine dobio je drugi poziv iz navedene kompanije. Pitali su ga da li bi volio osam mjeseci provesti na putu sa trofejom promovišući Coca-Colu i Svjetsko nogometno prvenstvo.

"Zatekli su me pitanjem.Naravno, odgovorio sam da želim", kazao je Joel za Mashable.

Nakon Rija, putuju na Tahiti i Fiji, a nakon toga u Sjevernu, Centralnu i Južnu Ameriku, Evropu, Afriku i Aziju. Robinson nije nogometni fan, ali vjeruje da će se to promijeniti do kraja puta.