Zanimljivosti
16

Fanovi Star Warsa satima čekali da se otvore radnje kako bi kupili nove igračke

Klix.ba
Fanovi Star Warsa čekali su cijelo veče ispred britanskih radnji kako bi bili prvi u redu koji su kupili novu igračku iz njihovog najdražeg filma.

Oko 300 fanova bilo je obučeno poput likova iz filmova i strpljivo čekalo da svane i da se radnje otvore u ponoć kako bi kupili robu povezanu sa filmom " Star Wars: The Force Awakens". Među njima su akcijske figure, igračka svjetlosni mač i šašavi kostimi.

U filmu originalno glume Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamili i Peter Mayhew koji utjelovljuju likove Hans Solo, Luke Skywalker, Princezu Leia i Chewbacca.

Među ljudima koji su čekali svoju igračku bio je i 44-godišnji James Burns koji je objasnio zašto je toliko zavolio ove filmove.

"Imao sam šest godina kada me je tetka odvela u kino u Southendu i sjećam se da je ta cijela stvar promijenila moj život. Star Wars je klasična priča gdje se dobro bori protiv lošeg, a dobro pobjeđuje. Mislim da je to način na koji mnogi od nas žele živjeti, pokušavamo biti dobri jedni prema drugima i pokušavamo vidjeti najbolje u svima. Gdje god dođem mogu pronaći ljude koji misle kao ja i fanovi su Satr Warsa, a kada počnemo razgovarati dobijem dojam kao da se znamo cijeli život", rekao je.

Film bi trebao biti premijerno prikazan 18. decembra u Velikoj Britaniji.