Upaljena plava svjetla
0

VIDEO / Empire State Building obilježava Obaminu pobjedu

Klix.ba
Amerikanci su veliki majstori zabave, to su pokazali i na netom održanim predsjedničkim izborima koji su pored njihove političke važnosti, bili i svojevrstan show za cijelu naciju.

Empire State Building, najviša građevina u New Yorku, često obilježava različite događaje tako što bude osvijetljena bojom koja simbolizira ono što se obilježava. Tako je bilo i ovoga puta.

Sve vrijeme dok su se prikupljali glasovi neboder je bio osvijetljen crvenom bojom koja simbolizira republikance i u ovom slučaju njihovog kandidata Mitta Romneyja te plavom koja simbolizira demokrate i njihovog kandidata Baracka Obamu, koji je ponovo osvojio predsjednički mandat.

Kako su se prikupljali glasovi i kada je neki od kandidata bio u prednosti, građani New Yorka su mogli pratiti i na Empire State Buildingu. Antena na vrhu zgrade je svijetlila crvenom bojom kada je u prednosti bio Romney, a plavom kada je to bio Obama. Međutim, po okončanju izbora i po saopćavanju konačnih izbornih rezultata neboder je svijetlio plavom bojom u čast novog starog predsjednika Baracka Obame.