Zanimljivosti
66

"El Chapo" košulje modni hit u SAD-u

Klix.ba
Joaquin Guzman u Barabos košulji (Foto: EPA)
Joaquin Guzman u Barabos košulji (Foto: EPA)
Joaquin El Chapo Guzman poznat je kao beskrupulozni vođa meksičkog kartela Sinaloa, jedne od najmoćnijih i najbrutalnijih narkogrupa na svijetu. Međutim, izgleda da Guzman ima i dobar ukus za modne detalje. Naime, košulja u kojoj je nedavno fotografisan postala je prodajni hit u američkim buticima.

Meksičke vlasti su nedavno uhapsile vođu Sinaloa kartela koji se više mjeseci nalazio u bijegu.

Međutim, nekoliko dana prije hapšenja uspio je napraviti intervju s američkim glumcem Seanom Pennom, a tom prilikom nosio je plavu svilenu košulju kompanije Barabas iz Los Angelesa,

Kako javljaju iz Barabasa, nakon intervjua koji je objavljen u magazinu Rolling Stone, potražnja za ovim košuljama je toliko porasla da je zbog preopterećenja pala i zvanična web stranica kompanije.

Sean Penn i El Chapo tokom intervjua za Rolling Stone
Sean Penn i El Chapo tokom intervjua za Rolling Stone

Cijena jedne košulje "Fantasy" iznosi 128 dolara, a Time piše kako je od objavljivanja intervjua prodato više od 20.000 primjeraka ovog odjevnog predmeta. Prodaja košulje "Crazy Paisley" koju je El Chapo nosio drugom prilikom također je zabilježila veliki skok.

Kompanija Barabas sama sebe naziva "brendom za modno osvještenog muškarca", a također ističe kako se radi o "ekološki i društveno odgovornoj kompaniji".