"Frustrirani djevac"
0

Država mladiću zaostalom u razvoju plaća prostituku

Sarajevo-x.com
Red Light District u Amsterdamu
Red Light District u Amsterdamu
Dvadesetjednogodišnji mladić sa problemima u razvoju, zahvaljujući novcu britanskih poreskih obveznika, letjet će u Amsterdam, gdje će spavati sa prostitutkom.

Njegov socijalni radnik rekao je da je seks ljudsko pravo za neimenovanog mladića, kojeg je opisao kao "frustriranog djevca".

Njegov izlet u holandski bordel narednog mjeseca dio je finansiranja koje je vlada uvela kako bi pomogla osobama sa poteškoćama u razvoju. Takve osobe će dobiti lični budžet, koji mogu potrošiti kako žele.

Mladićev socijalni radnik, koji je za "Daily Mail" odlučio progovoriti pod uslovom anonimnosti, rekao je da je njegov klijent "bijesni, frustrirani i nervozni mladi čovjek koji ima potrebu za seksom".

"On planira tamo otići na odmor. Prošao je kroz dva kursa o seksualnom zdravlju i sada to želi probati. Djevojke u Amsterdamu su mnogo zaštićenije od onih na britanskim ulicama. Neka se momak zabavi", rekao je socijalni radnik.

On je naglasio da bi odbijanje ovakve usluge bilo kršenje njegovih ljudskih prava.

"Ko kaže da ne može uraditi ono što želi? Ne možemo staviti zabrane mladom čovjeku koji želi iskusiti svijet", rekao je on.

Kritčari ovakvog načina trošenja poreskog novca smatraju to zabrinjavajućim.