{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dosjetljivi krijumčari: Roba se krije u pelene, akumulatore, lutke...

23.8.2015. u 18:26
25
17
Dosjetljivi krijumčari: Roba se krije u pelene, akumulatore, lutke...
25
Granična policija SAD-a, ali i svih drugih zemalja, već zna mnoge načine kako se pokušava prokrijumčariti različita roba ili ljudi. Ipak, i sami se ponekad iznenade dosjetljivošću krijumčara.
Prije nekoliko mjeseci Granična policija SAD-a uhvatila je Evelia Padilla, 28-godišnjeg državljanina Hondurasa. On je pokušavao prokrijumčariti kokain na sasvim neuobičajen način koristeći se ronilačkom opremom. Padilla je pokušao da podzemnim putem u SAD unese skoro 25 kilograma kokaina ali je uhvaćen te je kasnije priznao krivicu.

No, krijumčari su itekako domišljati pa koriste različite metode i sredstva.

Tako je u Costa Rici zabilježen slučaj korištenja goluba za krijumčarenje droge u jedan zatvor. Golub je već zastarjela "metoda" krijumčarenja pa se sve češće za kratke relacije korsite moderni dronovi. Jedna žena pokušala je prokrijumčariti 51 ribicu u SAD-e sakrivši ih u specijalno pripremljeni pojas.

Granična policija SAD-a na aerodromu John F. Kennedy pronašla je 65.000 dolara skrivenih u cvijetne podmetače, a jedan krijumčar je drogu u SAD pokušao unijeti tako što ju je sakrio u akumulator.

"Šupljine" u automobilu već su poznat metod krijumčarenja, ali graničari su itekako bili iznenađeni kada su pola miliona dolara pronašli u pelenama.

Ne krijumčari se samo roba, već često i ljudi. Tako su španski zvaničnici
na jednom aerodormu, prilikom skeniranja prtljaga, u koferu uočili osmogodišnjeg dječaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: